SIVUJEN KÄYTTÖOPAS

1. Sivuille kirjautuminen

– Avaa selain ja kirjoita osoiteriville http://www.taideiitti.fi/

– Kirjaudu sisään: Sivulle voi kirjautua kahdesta eri kohdasta, sivun oikeasta alakulmasta:– Tai vaihtoehtoisesti osoitteesta: http://www.taideiitti.fi/wp-admin– Molemmat toimivat samalla tavalla ja samoilla käyttäjätunnuksilla.

2. Uusien tapahtumien luominen

– Jos kirjauduit sisään suoraan etusivulta, joudut painamaan ”Kojelauta” -painiketta joka vie suoraan seuraavaan näkymään. Täältä sivustoa hallitaan.

– Uusien tapahtumien luominen tapahtuu ”Artikkelit” välilehden alta, valitse artikkelit vasemmasta yläkulmasta.– Tästä ikkunasta voit hallita sivun tapahtumia, muokata jo olevia tapahtumia, poistaa tai lisää uusia. Paina ”Lisää uusi” painiketta ylhäältä lisääksesi uuden tapahtuman.– Lisää tapahtumaan ylhäältä otsikko ja isoon, valkoiseen alueeseen kaikki sisältö mitä tapahtuma sisältää. Kuvia voidaan lisätä ”Lisää media” painikkeesta.

– Painamalla ”enter” voit lisätä kaksi riviä kerrallaan.

– Shift + enter lisää yhden rivin.– Muista kuitenkin, että ”graafinen” muotoilu on valittu oikeasta yläkulmasta eikä ”Teksti” – Tämä mahdollistaa sen, ettei käyttäjän tarvitse kirjoittaa koodia tapahtumia tehdessä.– Kun tapahtuman kaikki sisältö on kirjoitettu, voit halutessasi esikatsella tuotoksen tai julkaista sen samantien. Molemmat painikkeet löytyvät oikeasta yläkulmasta.3. Median lisääminen (kuvat jne.)

– Kuvat siirretään sivuille ”media” välilehden kautta.– Paina ”Lisää uusi” kun haluat lisätä uusia kuvia.– Avautuu pieni osio johon voit joko tuoda kuvan ihan hiirellä pohjassa pitäen, tai paina ”Valitse tiedosto” painiketta ja valitse koneelta tiedosto minkä haluat tuoda sivuille.– Media välilehdestä voi myös muokata kuvien tietoja (nimiä, kuvauksia jne.) painamalla niitä.

– Kun kuvat halutaan näyttää sivulla, ne lisätään ”Lisää media” painikkeesta joka löytyy sivua / tapahtumaa muokatessa.


4. Uuden gallerian ja albumin tekeminen

– Uuden gallerian tekeminen aloitetaan ”FooGallery” välilehdestä, klikkaa sitä.– Seuraavassa ikkunassa paina ylhäältä löytyvää ”Add Gallery” painiketta. Tämä aloittaa uuden gallerian tekemisen.– Lisää gallerialle otsikko ja isosta ”Add Media” painikkeesta gallerian kuvat mitä haluat sinne lisätä.

– Kuvien valinta tapahtuu niitä klikkaamalla kerran, monta kuvaa voi valita kerralla. Jos teit virheen ja haluat kuvan pois valikoimasta, paina oikeassa yläkulmassa olevaa miinus merkkiä.

– Kun haluamasi kuvat on valittu galleriaan. Lisää ne oikeasta alakulmasta löytyvästä ”Add media” painikkeesta.– Nyt paina ”julkaise” painiketta oikeasta kulmasta.

– Painikkeen alapuolelta löytyy gallerian ID jota tarvitaan gallerian näyttämiseen sivuilla. Klikkaa tätä ID:tä kerran vasemmalla ja heti oikealla hiiren painikkeella, sen jälkeen valitse ”kopioi”

– Nyt gallerian tiedot on tallessa leikepöydällä.– Seuraavaksi me halutaan näyttää galleria itse sivuilla. Valitse ”Sivut” välilehti vasemmalta.

– Vie hiiri haluamasi sivun päälle ja valitse ”muokkaa” sivun nimen alapuolelta.– Tyhjässä tilassa paina hiiren oikeaa painiketta ja valitse ”liitä”

– Galleria ID ilmestyy valitsemaasi tilaan. Paina nyt julkaise painiketta oikealta ja galleria ilmestyy sivuille välittömästi näkyviin.– Seuraavaksi tehdään albumi johon tehdyn kuvagallerian voi laittaa.

– Valitse vasemmalta ”FooGallery” ja heti sen alapuolelta kohta ”Albums”– Seuraavasta ikkunasta valitse ylhäältä ”Add Album” -painike.– Lisää albumin otsikko ja heti alapuolelta galleria minkä haluat albumiin lisäävän.

– Tämän jälkeen paina ”julkaise” painiketta oikealta. Sen alapuolella on uusi ID mikä täytyy kopioida jos haluat näyttää albumin sivuilla. Tee samoin kuin galleriaa lisättäessä.

– Kopioi ID -> Mene sivulle mitä haluat muokata -> Liitä ID -> Julkaise.

– Huomioi, että esimerkiksi tapahtumia lisättäessä galleria on aina parempi vaihtoehto esitellä uusia kuvia ja tuotoksia kuin albumi.

– Albumi on parempi vaihtoehto sivun ”Taidegalleria” osioon.
——————————————————————————
Video sivujen käytöstä:

Taideiitti.fi käyttöopas